Carstyling is populairder dan ooit

Carstyling

Bijna elk Nederlands huishouden beschikt over minimaal 1 auto. De auto is dan ook nog steeds een van de meest geliefde vervoersmiddelen, omdat je hier op een comfortabele manier mee kan reizen zonder hierbij afhankelijk te zijn van anderen zoals bij het gebruik van het openbaar vervoer. Voor vele auto eigenaren is een auto veel meer dan een vervoersmiddel alleen en is het echt een hobby. De hobby kan gericht zijn op het sparen van specifieke merken of oldtimers of kan bestaan uit het opknappen en het zogenaamde tunen en stylen van de auto. 

Carstyling, is iets dat al jarenlang gebeurt en vaak in een zin genoemd wordt met cartuning. Carstyling heeft als hobby eind jaren 90 en begin 2000 een ontzettende opleving gekend en is nog steeds ongekend populair bij velen.

Het verschil tussen styling en tuning

Alhoewel carstyling en cartuning termen zijn die vaak door elkaar heen en voor hetzelfde worden gebruikt, is er in theorie wel een verschil tussen deze twee. Het zogenaamde tunen van de auto richt zich in principe altijd op het verbeteren van de prestaties. Het sneller laten accelereren door aanpassingen in de motor of het plaatsen van een sportieve uitlaat onder de auto zijn zaken die onder tuning vallen. 

Carstyling daarentegen richt zich op het visuele aspect, zoals het er sportiever uit laten zien van de auto. Onder carstyling vallen zowel het interieur als het exterieur. Binnen in de auto kun je bijvoorbeeld sportstoelen plaatsen of een speciale versnellingspook installeren. Of wat te denken van een frontspoiler of een diffuser.

Er is een grote carstyling community online 

Voor veel mensen is het bezig zijn met carstyling en tuning een echte hobby. Sommige mensen zijn hier zeer bedreven in en sleutelen zelf aan de auto, terwijl anderen hiervoor gebruik maken van de diensten van gespecialiseerde bedrijven om de aanpassingen aan de auto te verrichten. De filmreeks The Fast and the Furious hebben carstyling en cartuning nog populairder gemaakt. 

Liefhebbers en hobbyisten vinden elkaar op verschillende fora op het internet waar diverse projecten met elkaar worden gedeeld. Naast de vele conversaties binnen de online community zijn er ook regelmatig conventies s en bijeenkomsten door het hele land waarbij liefhebbers elkaar ontmoeten en hun auto’s tentoonstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *