De vele voordelen van private lease.

private lease

Wil je rijden in een nieuwe en zuinige auto. Wil je de auto na afloop van een bepaalde periode gewoon kunnen inleveren, zonder je zorgen te hoeven maken over een verkoopprijs? Wil je geen risico lopen en geen grote investering doen? Het is allemaal mogelijk als je kiest voor private lease.

Lees meer over de voordelen van private lease.

  •  Je betaalt voor je leaseauto maandelijks een vast bedrag. Moet er onverwacht een grote reparatie nodig zijn? Moeten de banden worden vervangen? Al deze kosten zijn inbegrepen in het leasebedrag. Je hebt dus niets meer te maken met onverwacht hoge kosten. Dat is een geruststellend gevoel.
  • Leasen van een auto is erg makkelijk. Je hoeft geen auto meer te kopen, in te ruilen of te verkopen. Ook ben je verlost van het onderhandelen over de prijs.
  • Je zit niet vast aan een contract bij een verveende gebeurtenis. Let op! Dit is niet bij iedere leasemaatschappij het geval. Kies voor een leasemaatschappij waar je niet vastzit aan het contract als er onverwacht iets vervelends gebeurt, zoals ontslag, ziekte en echtscheiding. Kies dus voor een leasemaatschappij  waar je het leasecontract in dit soort situaties direct en zonder bijkomende kosten kunt beëindigen.
  • Je hoeft je schadevrije jaren bij het rijden in een leaseauto niet te verliezen. Let erop dat de leasemaatschappij de verzekering registreert op jouw naam. Je  in het verleden opgebouwde schadevrije jaren blijven dan geldig. Bovendien worden de jaren dat je schadevrij hebt gereden als leaserijder daarbij opgeteld. Koop je een nieuwe auto? Dan heb je dus recht op no-claimkorting.
  • Soms kun je profiteren van een actie van een leasemaatschappij. Een leasemaatschappij koopt groot en dus voordelig in. Gunt de leasemaatschappij het grootste deel van dat voordeel aan de klant? Dan kan hij leaseauto’s aanbieden tegen een scherp tarief. Het rijden in een leaseauto is dan wellicht voordeliger dan het zelf kopen van een nieuwe auto.
  • Overweeg je om geld te lenen om een nieuwe auto te kopen? Private lease is dan wellicht voordeliger. Het verdient aanbeveling om beide opties te berekenen, meer informatie daarover vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *