Dubbele pedalen in lesauto’s voor veiligheid en vertrouwen op de weg

Dubbele pedalen in lesauto's

Wanneer u in de passagiersstoel van een lesauto zit, zal het u opvallen dat er naast de gebruikelijke pedalen aan de bestuurderskant, een extra set pedalen aan de bijrijderskant geïnstalleerd is. Deze rijschool pedalen zijn niet zomaar een extraatje; ze vormen een essentieel onderdeel van de rijopleiding en dragen bij aan de veiligheid van zowel leerling-bestuurders als rij-instructeurs. Laten we dieper ingaan op de functies en voordelen van dubbele pedalen in een lesauto.

Dubbele pedalen in lesauto's

Waarvoor dienen dubbele pedalen?

  • Veiligheid: De primaire functie van dubbele pedalen is veiligheid. In een onverwachte situatie kan de instructeur onmiddellijk ingrijpen door de rem of het gaspedaal te bedienen, zonder de controle over te moeten nemen van de leerling-bestuurder.
  • Vertrouwen opbouwen: Wetende dat de instructeur kan ingrijpen indien nodig, kan de leerling-bestuurder met meer vertrouwen oefenen en nieuwe vaardigheden ontwikkelen.
  • Geleidelijke leercurve: Met dubbele pedalen kan de instructeur geleidelijk minder ingrijpen naarmate de leerling vorderingen maakt, wat een effectieve overgang naar zelfstandig rijden bevordert.
  • Essentieel voor het begin: Vooral in de eerste rijlessen, waar de leerling nog moet wennen aan de bediening van het voertuig, bieden de dubbele pedalen een noodzakelijk vangnet.
  • Flexibiliteit in instructie: Rij-instructeurs kunnen met behulp van dubbele pedalen specifieke scenario’s nabootsen of de controle overnemen om iets te demonstreren zonder van plaats te wisselen.

Innovatie in dubbele pedalen

Bij Peheja, begrijpen we het belang van hoogwaardige dubbele pedalen in een lesauto. Ons gepatenteerde kabelsysteem staat garant voor een accurate en betrouwbare bediening, wat van cruciaal belang is voor de veiligheid tijdens rijlessen. Hier zijn enkele voordelen van het Peheja systeem

  • Universeel toepasbaar: Het Peheja systeem kan op vrijwel elk type en merk auto worden geïnstalleerd.
  • Eenvoudige bediening: De pedalen zijn intuïtief te gebruiken en bieden de instructeur volledige controle.
  • Duurzaamheid: Het systeem is ontworpen voor langdurig gebruik en betrouwbaarheid, zelfs onder intensieve rijomstandigheden.
  • Installatie en onderhoud: Wij bieden professionele installatie en onderhoud om te zorgen dat de dubbele pedalen altijd optimaal functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *