Hoe importeer ik een motor uit het buitenland?

Hoe importeer ik een motor uit het buitenland? 1

Een motor importeren; misschien heb je er al eens over nagedacht of misschien is het compleet nieuw voor je. Net zoals je een auto uit het buitenland kunt importeren, kan dit met een motor ook. De zoektocht naar een nieuwe motor kan best lastig zijn. Kun je hier in Nederland niet precies vinden wat je zoekt? Of valt alles buiten je budget? Dan kan het een goede keuze zijn om een motor uit het buitenland te importeren.

Hoe importeer ik een motor uit het buitenland? 1

Binnen of buiten Europa?

Als je op zoek bent naar een motor in het buitenland is het verstandig om eerst binnen Europa op zoek te gaan. Denk bijvoorbeeld aan Duitsland. Veel Nederlanders halen hun nieuwe motor uit de buurlanden. Hier kun je namelijk makkelijk even heen rijden. Kun je niet vinden wat je zoekt in Europa? Dan kun je altijd nog verder kijken. Denk bijvoorbeeld aan Amerika. Hier vind je veel Harley’s en Buell’s. Een motor importeren vanuit Amerika werkt net iets anders dan eentje importeren uit Europa.

Motor uit Europa

Een motor importeren uit Europa is net wat makkelijker dan eentje uit Amerika. Je krijgt bijvoorbeeld niet te maken met typegoedkeuringen en invoerrechten. Een motor die je bijvoorbeeld in Duitsland koopt, kun je makkelijk zelf ophalen. Je kunt er ook voor kiezen om de motor te laten transporteren, maar zelfs dan vallen de kosten nog mee.

Helaas ontkom je niet aan de BPM als je een motor gaat importeren. Waar je altijd even op moet letten, is de leeftijd van de motor. Is deze jonger dan 3 maanden of heeft deze minder dan 3000 km gereden? Dan ziet de belastingdienst de motor als nieuw voor de BPM. Als de motor ouder is of meer kilometers op de teller heeft, dan kan de BPM afgeschreven worden.

Motor uit Amerika

Het kan natuurlijk voorkomen dat net de motor die jij zoekt, niet in Europa te vinden is. Of het prijsverschil is te hoog. Dan kun je buiten Europa gaan kijken. Als jouw droommotor oorspronkelijk uit Amerika komt, dan heb je daar meer kans van slagen. Maar als je een motor gaat importeren uit een ver land moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan de wisselkoers, maar je zult ook te maken krijgen met de kosten van het transport en de invoerrechten die je moet betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *