Steeds meer mensen kopen een auto in België of Duitsland

Steeds meer mensen kopen een auto in België of Duitsland

Nederland kent vele honderdduizenden auto eigenaren die allemaal eens in de zoveel tijd voor de uitdaging staan om een nieuwe auto te kopen. Het kopen van een auto is niet iets dat je snel beslist, omdat hier ook vaak nogal een financiële injectie mee gepaard gaat. Auto’s zijn duur, maar wel heel erg handig en nodig in het dagelijks leven en daarom willen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat we de beste deal voor de beste prijs sluiten. 

Wanneer je al je wensen op een rij hebt en ook de prioriteiten duidelijk hebt met bettrekking op welke wensen je eventueel bereid bent om concessies te doen dan kan de zoektocht beginnen. Veel mensen kiezen ervoor om online rond te speuren en komen uiteindelijk bij een relatief dichtbij gelegen dealer uit, waar ze de auto uiteindelijk zullen aanschaffen. Er zijn echter ook steeds meer mensen die hun heil op dit gebied over de grens zoeken en ervoor kiezen om een auto uit bijvoorbeeld België of Duitsland te importeren.

Financieel voordeel door een auto in het buitenland te kopen

Het importeren van auto’s uit het buitenland wordt elk jaar populairder en dat is op zich helemaal niet verwonderlijk wanneer je bedenkt welke voordelen er zitten aan het kopen van een auto in het buitenland. In zowel België als Duitsland zijn auto’s over het algemeen goedkoper dan in Nederland en vooral in Duitsland is het aanbod ook nog eens aanzienlijk groter. Vooral in het luxere segment van nieuwe auto’s is er bij de Oosterburen nu eenmaal veel meer te kiezen. 

Naast de goedkopere aanschafwaarde, is er nog meer financieel voordeel te halen uit het importeren van een auto, door slim gebruik te maken van het verschil in belastingstelsels tussen de verschillende landen. Gebruikte auto’s die naar Nederland gehaald worden, dienen bij invoering getaxeerd te worden op waarde, waarop de BPM berekend wordt. Vooral door schadeauto’s te importeren en na taxatie te repareren kan er behoorlijk wat voordeel gehaald worden uit het belastingsysteem.

Een importbedrijf maakt het invoeren van de auto gemakkelijk en pijnloos

De reden waarom pas de laatste jaren het importeren van een auto zo veel populairder geworden is, zit hem in de complexiteit van het importeren. Om dit op eigen titel te doen is nu eenmaal erg lastig en soms ook best een beetje spannend door de enorme hoeveelheid administratie en het proces waar je doorheen moet. 

Er zijn er de laatste jaren echter behoorlijk wat gespecialiseerde importbedrijven bijgekomen die je volledig ontzorgen op dit gebied en je door het gehele proces begeleiden van de aankoop in het buitenland tot de invoering in Nederland en het transport. Uiteraard zijn dit betaalde diensten, maar wegen de kosten van deze service vaak niet op tegen het totale financiële voordeel wat er te halen valt door een auto uit België of Duitsland te importeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *